Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μνημόνιο η Λούκι Λούκ?


Μέγα θέμα προέκειψε ξαφνικά φιλομνημονιακέ μου αναγνώστη, με τις δηλώσεις κορυφαίων υπουργών, όπως η Κατσέλη και ο Χρυσοχοίδης, που είπαν πως δεν διάβασαν το Μνημόνιο, λες και έχουν διαβάσει ποτέ τίποτα από αυτά που ψηφίζουν.
Όμως εγώ παίρνω θέση υπέρ των υπουργών στο θέμα αυτό. Έχετε δει ρε εσείς όλοι που φωνάζετε το μνημόνιο? Χάλια είναι, δεν έχει ούτε μια εικόνα, μόνο γράμματα, μιλάμε για πολύ κουραστικό κείμενο. Δεν έχει εισαγωγή στην ιστορία, δεν έχει έναν σούπερ ήρωα, δεν κορυφώνεται το δράμα και δεν έχει χαρούμενο τέλος.
Ούτε ένας σκηνοθέτης δεν θα αναλάμβανε να το κάνει ταινία αυτό το πράγμα και ζητάτε να το διαβάσουν οι υπουργοί μας? Έλεος πια με τις παράλογες απαιτήσεις.
Όμως εγώ έκανα ρεπορτάζ σε βάθος και έμαθα λεπτομέριες για την περίοδο εκείνη που έφτασε το μνημόνιο στα γραφεία των υπουργών.
Όπως πολύ σωστά είπε ο μέγας ηγέτης Χρυσοχοίδης, που ελπίζω κάποτε να αναλάβει και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ώστε αυτό το κόμμα να εξαφανιστεί οριστικά από την χώρα, είχε άλλες δουλειές να κάνει τότε. Πιο σοβαρές.
Ήθελε να πολεμήσει το έγκλημα, που όπως όλοι ξέρουμε μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Ήθελε να φτιάξει την καλύτερη αστυνομία του κόσμου και αυτό δεν είναι εύκολη δουλειά αγαπητέ μου και φιλομνημονιακέ μου αναγνώστη.
Είχε όμως μια τρομερή ιδέα και ήθελε να την εφαρμόσει στα σώματα ασφαλείας.
Φυσικά, αυτή η τρομερή ιδέα, ήθελε πολύ και συστηματική μελέτη για να εφαρμοστεί σωστά και να κλάσουν μέντες οι κακοί που κλέβουν γριούλες και περίπτερα.
Σκέφτηκε λοιπόν ο μεγάλος, ποιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος των κακών? Μα ο Λούκι Λούκ φυσικά. Ο άνθρωπος που πυροβολούσε πιο γρήγορα και από την σκιά του και έβαζε τον νόμο πάνω από όλα, κάνοντας τους Ντάλτον να σκάνε από το κακό τους. Έτσι λοιπόν, ο τεράστιος αυτός υπουργός, είχε ζητήσει να του πάνε όλα τα τεύχη από τις περιπέτειες του Λούκι Λούκ, να τις μελετήσει και να τις εφαρμόσει στην Ελληνική αστυνομία.
Όλοι ξέρουμε πως ο Λούκι Λούκ, είχε πολλές περιπέτειες που δημοσιεύτηκαν σε πάρα πολλά τεύχη. Μιλάμε για τεράστιο όγκο περιοδικών, σε μεγάλο μέγεθος, που χρηάζεται κάποιος μέρες, ίσως και μήνες για να μπορέσει να τα μελετήσει.
Και πάνω σε αυτή την σοβαρή μελέτη του υπουργού, έρχετε κάποιος ανόητος να διακόψει την ανάγνωση για κάποιο μνημόνιο. Ε όχι ρε παιδιά, έλεος δηλαδή.
Και τώρα πείτε την αλήθεια. Έχετε μπροστά σας τις περηπέτειες του Λούκι Λούκ, μιλάμε για συλεκτικά τεύχη τεράστιας αξίας τώρα, και δύπλα κάποιο μνημόνιο, τι θα διαβάζατε?
Έλα, πείτε την αλήθεια, όλοι θα διαβάζατε Λούκι Λούκ και πολύ σωστά θα κάνατε. Διότι οι περιπέτειες του ήρωα που πυροβολεί γρηγορότερα από την σκιά του, έχουν πλοκή, έχουν δράμα, έχουν γέλιο, νικάει πάντα το καλό, οι κακοι΄πάνε πάντα στο τέλος στην φυλακή, μα πάνω από όλα έχουν εικόνες και χρώματα.
Αντίθετα, το σκατομνημόνιο, δεν έχει εικόνες, μόνο γράμματα και είναι κουραστικό. Μόνο τίποτα σπασίκλες θα μπορούσαν να το διάβάσουν και ο μεγάλος μας υπουργός δεν ήταν και δεν  θα γίνει ποτέ σπασικλάκι.
Μετά δεν έχει σενάριο, δεν έχει καλούς και κακούς, έχει μόνο τοκογλύφους και μακάκες. Οι κακοί όχι μόνο δεν πάνε φυλακή, αλλά κλέβουν ολόκληρη χώρα νόμιμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου