Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

Του Χρίστου Λογαρίδη

Αυτή η χώρα είχε πάντα μεγάλους ήρωες, μεγάλους φιλόσοφους, επιστήμονες και καλλιτέχνες, αλλά είχε και Εφιάλτες. Το κακό είναι πως σήμερα έχουμε χάσει και τους ήρωες, και τους φιλόσοφους, αλλά δυστυχώς έχουμε πολλούς εφιάλτες, που κατάφεραν να δημιουργήσουν τον εφιάλτη που όλοι ζούμε σήμερα.
Με αυτούς τους Εφιάλτες να προβάλλονται σαν μοναδικοί σωτήρες από τα μέσα μαζικής παραπλάνησης, μόνο ένας άνθρωπος περιορισμένης ευθύνης μπορεί να πιστέψει πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.
Όλοι πιστεύουν πως ζούμε μια οικονομική κρίση, αλλά στην πραγματικότητα, η κρίση που βιώνουμε, είναι κρίση αξιών.
Στην κορυφή του αξιακού μας συστήματος, μας έπεισαν να βάλουμε το κέρδος με κάθε τρόπο. Έννοιες όπως αγάπη, προσφορά, ανθρωπιά, πολιτισμός, ακόμα και το θαύμα της ίδιας της ζωής, είναι πολύ χαμηλά στην δομή του αξιακού μας συστήματος.
Δεν χρειάζεται να κάνουμε τεράστιες αναλύσεις για να το καταλάβουμε, το βλέπουμε γύρω μας κάθε μέρα. Η ανθρώπινη ζωή, δεν έχει σήμερα καμία αξία. Η υποτίθεται «πολιτισμένη» Ευρώπη, αφήνει χιλιάδες ανθρώπους να αυτοκτονούν κάθε μέρα. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες που αυτοκτονούν, που δυστυχώς έφτασαν τους 3000, είναι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, και σε πολλές άλλες χώρες. Γιατί? Μα για να σωθεί ένα διεφθαρμένο σύστημα. Ένα κανιβαλικό σύστημα, μια ζόμπι κεφαλαιοκρατία, που κάθε θάνατος δίνει κέρδη σε μια ολιγαρχία που ξεζουμίζει την ανθρωπότητα.
Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε δημοκρατία, ο κόσμος δεν συμμετέχει στις αποφάσεις, άλλοι αποφασίζουν για το μέλλον μας. Δεν είναι δημοκρατία να ψηφίζεις κάθε τέσσερα χρόνια και μετά να μετατρέπεσαι σε άβουλο τηλεθεατή, που παρακολουθείς χωρίς να μπορείς να παρέμβεις, να βλέπεις μια ολιγαρχία να ψηφίζει την καταστροφή σου, να κλέβει, να δικάζεται και να αθωώνεται μόνη της. Να υπηρετεί οικονομικά συμφέροντα, να πουλάει την χώρα και εσένα, να σε δουλεύει κανονικά λέγοντας πως αυτό είναι δημοκρατία. Όσο ο λαός θα είναι μακριά από το πολιτικό παιχνίδι, θα είναι καταδικασμένος να δυστυχεί. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν παραδίδει την εξουσία σε διεφθαρμένους. Δεν είναι μόνο ο Άκης, που με τα δικά μας λεφτά, έπαιζε τον μεγιστάνα αμερικανικής σαπουνόπερας. Είναι όλο το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο και όχι μόνο στην Ελλάδα.
Αν οι Ευρωπαίοι, ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν να έρθει η κάθαρση στην χώρα μας, θα μας έδιναν την λίστα με τις μίζες της SIΕMENS και σε μια μέρα μέσα, θα είχε καθαρίσει ολόκλρο το πολιτικό σύστημα. Δεν το κάνουν όμως. Αντίθετα μας εκβιάζουν να συνεχίσουμε να ψηφίζουμε τους διεφθαρμένους. Αυτούς θέλουν, γιατί τους βολεύουν. Ξέρουν πως με αυτούς θα συνεχίσουν το πάρτι, ξέρουν πως αυτούς, μπορούν εύκολα να τους εξαγοράζουν, να τους ελέγχουν. Είναι διεφθαρμένη ολόκληρη η Ευρώπη. Είναι μια ολιγαρχική, αντιδημοκρατική Ευρώπη. Είναι μια ζόμπι, ναζιστική οικονομία, που θέλει αίμα και σκλάβους για να παράγει κέρδη στις τράπεζες τους.
Δείτε την κυρία Λανγκάρτ, που δεν ενδιαφέρεται και δεν λυπάται τα ελληνόπουλα που δεν έχουν να φάνε. Πληρώνεται με 350.000 τον χρόνο, συν 85.000 για έξοδα παράστασης. Εντάξει, τα έξοδα παράστασης τα καταλαβαίνω, τόσες θεατρικές παραστάσεις δίνει η κοπέλα. Μιλάμε για χρήματα που ο Ευρωπαίος πολίτης δεν θα δει ποτέ στην ζωή του, και το σκάνδαλο είναι, πως δεν πληρώνει όχι ούτε ένα ετρώ, αλλά ούτε μια ρουπία φόρο. Αυτή  η κυρία, που δεν πληρώνει φόρους, επιβάλει να πληρώνουν φόρο ακόμα και οι άνεργοι, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν κανένα εισόδημα. Τόσο δημοκρατικά, τόσο δίκαια. Ακόμα και ο τραπεζίτης πρώην πρωθυπουργός μας, ο κύριος Παπαδήμος που ήρθε να μας σώσει, για ένα εισόδημα που άγγιζε τα 3,000,000, πλήρωσε μόλις 500 ευρώ. Νόμιμα, δεν έκανε απάτη. Έτσι είναι η «δημοκρατία» τους. Αυτό είναι η απόλυτη διαφθορά. Δεν είναι διαφθορά μόνο οι μίζες, είναι και η απαλλαγή των πλούσιων από την φορολογία. Είναι η απόδειξη μιας παγκόσμιας ολιγαρχίας, που νομοθετεί πάντα υπέρ της, και πάντα κατά των πολιτών ολόκληρου του πλανήτη. Και μιας και η κυρία Λαγκάρτ, έχει ενοχές για τα παιδιά της Νιγηρίας, να θυμίσω πως ήταν Γαλλική αποικία. Έκλεψαν όλο τον πλούτο της χώρας, μετατρέποντας τους Νιγηριανούς σε ζωντανούς νεκρούς. Έστειλαν και μια εταιρία εξόριξης ουρανίου, που κατανάλωνε τόσο πολύ νερό, ώστε άφηνε τους ανθρώπους να πεθαίνουν και από την δίψα. Ότι νερό έμεινε, είναι μολυσμένο από το ουράνιο και θέλει πάνω από 200 χρόνια για να καθαρίσει. Μας δουλεύει, η δεν μας δουλεύει η Λαγκάρντ?
Αυτά ονειρεύονται και για εμάς. Θα τους αφήσουμε? Το πρόβλημα δεν είναι πιο κόμμα θα κυβερνήσει. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντισταθεί στα ζόμπι τραπεζίτες.
Το θέμα είναι απλό. Δημοκρατία η θάνατος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου