Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αντίσταση του σώβρακου

Ο διάολος να την πάρει για τρόικα. Ζητάει, ζητάει, ζητάει. Τη μια τούτο, την άλλη το άλλο. Με αποτέλεσμα ο Στουρνάρας να εμφανίζεται σε κατάσταση σχεδόν λιποθυμικού σοκ στη Βουλή -πάμε ολοταχώς για ασφυξία. Ο Βρούτσης, ευγενής και τόσο φιλόξενος συνήθως με τους ξένους, να διαπράττει διαρροές για επικείμενη σύγκρουση με τον Τόμσεν -φανταστείτε οποία εθνική καταστροφή. Ο Κουβέλης να στέλνει το ιππικό του να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές από τους σταυροφόρους των αγορών. Και ο απλός λαός να φτάνει στο σημείο μηδέν: Βρείτε τα επιτέλους μαζί τους, βρε παιδιά, να πάρουμε τη δόση και να μην καταστραφούμε.
Αυτό τον απλό λαό εκφράζουν μεγάλα ΜΜΕ και έγκυρες εφημερίδες, διεκτραγωδώντας τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά και τους κινδύνους από την παράταση των διαπραγματεύσεων. Τελειώνετε! Αυτό απαιτεί η εγκυρότερη των εγκύρων. Να βρεθεί τώρα, σήμερα, μια λύση, ένας συμβιβασμός, πριν είναι αργά -όχι για την τρόικα, αλλά για τη χώρα. Διότι έρχεται η σύνοδος κορυφής και θα πάμε χωρίς συμφωνία με τον Τόμσεν. Διότι επίσης οι άγιοι πάντες Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι όλα θα εξαρτηθούν από την έκθεση της τρόικας. Διότι αν δεν πούμε εμείς το ναι σε όσα ζητάει η τρόικα για να πει το ναι η τρόικα στους σωτήρες μας, πάει η δόση. Και χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Καθώς η εθνική αγωνία φτάνει σε σημείο βρασμού, σκεφτείτε τι δροσιά θα αισθανόμασταν όλοι, από τον Σαμαρά και τον Κουβέλη, μέχρι τον κυρ Μέντιο τον καημένο και τον Χατζηπετρή, αν η τρόικα έκανε πίσω στα τέρατα και σημεία που ζητάει για τα εργασιακά, και έμενε στα όσα δισεκατομμύρια έχει εξασφαλίσει -από την τσέπη μας. Αν μας έκοβαν οι άπληστοι μισθούς και συντάξεις, επιδόματα αναπηρίας και νεφροπαθών, ό,τι έμεινε όρθιο στην Υγεία και στην Παιδεία, αλλά απέσυραν από το τραπέζι τις τριετίες, τις αποζημιώσεις για την απόλυση και τα άλλα που κάνουν να σηκώνεται η τρίχα μας και καθυστερούν την απαραίτητη συμφωνία. Αν μας έπαιρναν δηλαδή το παντελόνι, το πουκάμισο, άντε και το φανελάκι, αλλά μας άφηναν τουλάχιστον τα σώβρακα.
Με όλα τούτα, προφανέστατα αξίζει εύφημη μνεία στην τρικομματική μας κυβέρνηση. Μπορεί να συμφωνεί να μας γδύσουν, αλλά προβάλλει σθεναρή αντίσταση του σώβρακου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου