Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ο Σαμαράς ως παγώνι

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση: Έχουμε για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που η ικανότητά του να αλλάζει απόψεις, αλλά και να εμφανίζεται κάθε φορά αυστηρά προσηλωμένος στις νέες του απόψεις, ξεπερνάει τα πρόσφατα ιστορικά προηγούμενα. Πατινάρει σχεδόν επαγγελματικά στην πίστα του γελοίου. Και παραπέμπει στους σαλταδόρους πολιτευτές του περασμένου αιώνα. Διότι δεν μιλάμε για κάποιες αποχρώσεις, κάποια μερεμέτια, κάποιες αλλαγές, στις απόψεις του. Μιλάμε ότι υποστηρίζει σήμερα με την ίδια πόζα και την ίδια σιγουριά τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποστήριζε χτες. Από τη μια άκρη στην εντελώς αντίθετη -αλλά το ύφος, ύφος.
Μίλησε προχτές στους Ευρωπαίους του Λαϊκού Κόμματος. Και εκθείασε ως κατορθώματα όσα πριν λίγο καιρό στιγμάτιζε. Έκανε και χιούμορ ο μονίμως συνοφρυωμένος: Στην Ελλάδα πετύχαμε κάποια ρεκόρ Γκίνες, είπε. Και εξήγησε τι εννοεί: Εφαρμόσαμε την αυστηρότερη λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ, μέτρα περικοπής του ελλείμματος 25% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια. Διανύσαμε περισσότερο από πέντε συνεχόμενα χρόνια ύφεσης με συνολική απώλεια 22% του ΑΕΠ στην ίδια χρονική περίοδο... Ταυτόχρονα, πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες.
Δεν τον θαυμάζετε τον πολιτικό φαρισαϊσμό; Πετύχαμε, εφαρμόσαμε, διανύσαμε, πραγματοποιήσαμε. Μέσα σε τρία χρόνια. Για το γεγονός ότι τα δύο και βάλε από αυτά τα χρόνια ο ογκόλιθος αυτός της αξιοπιστίας κάθε μέρα ξιφουλκούσε εναντίον της λιτότητας που τώρα επιδεικνύει ως κατόρθωμα, εναντίον των περικοπών, που τώρα τις προτείνει για Γκίνες, εναντίον του Μνημονίου, που τώρα ανυμνεί τα αποτελέσματά του, κάνει το παγώνι. Μιμούμενος το συμπαθές πτηνό ακόμα και στον τρόπο που ορθώνει τα φτερά του -μόνο που εκείνο τα ορθώνει μπροστά στο θηλυκό, ενώ αυτός τα φουσκώνει μπροστά στους Ευρωπαίους κριτές του -και χθεσινούς επικριτές του, για να μην ξεχνιόμαστε.
Και προσέξατε πόσο σεμνά δείχνει την παρθενορραφή του; Κυρίως τους τελευταίους μήνες! Για να πιάσουν οι Κουτόφραγκοι το υπονοούμενο και να εμπεδώσουν το δραστικό της αλλαγής του. Να καταλάβουν ο Βενιζέλος και οι άλλοι, που τον στηρίζουν, τι δευτεράντζες έχουν καταντήσει. Να καταλάβουμε κι εμείς το είδος του κυβερνήτη μας: Ένας Γουλιμής που κομπορρημονεί παριστάνοντας τον Τρικούπη: Θα κάνω την Ελλάδα από αδύνατο κρίκο ακρογωνιαίο λίθο της Ευρώπης.
Σώωωωωωπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου